Äppelblom Vantar Knit-along del 3

I några veckors tid har vi tillsammans stickat vantarna Äppelblom och nu är det dags att gå i mål. Tack du fina, sköna och snälla som har hängt med på denna vårvinters knit-along, eller KAL. Och stort tack också till Kattis på Kaki som gett oss rabatt på Rauma Finullgarn. Det har varit extra kul att kunna erbjuda dig som följer med en liten bonus i form av billigare garn. Rabatten gäller fortfarande så surfa in hos Kaki och klicka hem fler vackra färger. Ange koden beknitted i kassan.

Nu avslutar vi själva mysteriestickningen med tummen. Du vill väl hinna använda vantarna också innan vintern är över för denna gång? Även om vi bor i ett land där vantar är användbara året om.. Men trots att KAL:en är slut så finns mönstret fortfarande kvar. Det är helt gratis och du kan sticka precis så många par du vill. Tagga mig gärna när du lägger upp bilder på dina vantar. Det är superkul att få se din version! Däremot vill jag inte att du använder det för att sticka i kommersiellt syfte. 

Nog jiddrat. Här är sista delen!

Äppelblom KAL del 3 - tummen


ppelblom KAL del 3 nrbildjpg

Plocka upp de 12 maskor du satt av för tummen på både nedsidan och ovansidan av tråden, 24 maskor totalt. Dela upp dem på 4 stickor men plocka upp en extra maska på varje sticka så att du har 7 maskor på varje. På sticka 1 och 3 plockar du upp en extra maska i början och på sticka 2 och 4 plockar du upp en extra maska i slutet. Nu ska du ha totalt 28 maskor.


ppelblom KAL del 3 tumme trdjpg

Så här ser det ut innan du pillrat bort tråden.

ppelblom KAL del 3 ppen tummejpg

Och så här ser det ut när du har tagit bort tråden och plockat upp de extra maskorna.

Sticka enligt mönstret.

ppelblom del 3 KALjpg
Vid första ihoptagningen minskar du bara på sticka 1 och 3. Därefter på varje varv.

Fäst alla trådar och blocka vantarna. Nu är du klar! Jag hoppas att du har haft det roligt med den här stickningen. För det har jag haft.

Stort tack för att du har hängt med! Vi ses väl nästa gång? ppelblom KAL del 3 rosajpg

Ljuvligt våriga vantar i rosa och grått. En färgkombination som aldrig blir gammal.


ppelblom KAL del 3 stickning frukostjpg

Min slags helgfrukost: nybakade sirapslimpor och en stickning.