Kladdigaste kladdkakan med vit chokladfrosting

Vi har firat födelsedagar! Mina bebisar har fyllt tvåsiffrigt. När hände det? Nyss låg jag tokgravid dubbelvikt över en hink och försökte att inte mosa bebisarna därinne varje gång jag kräktes. Magsjukan satte igång förlossningen. Och det var precis en så usel start som du kan föreställa dig. Jag var i vecka 35 +5 och hade ingen förlossningsplan. Men det värsta var att jag aldrig hade varit ifrån Vide innan. Han var bara 1,5 år och vi var som en enda kropp. Så mycket satt vi ihop. Och eftersom vattnet gick hemma behövde vi åka innan farmor var på plats. Att lämna Vide ensam hemma sent på kvällen med en av våra kompisar som han knappt kände var otroligt svårt. Jag storbölade hela vägen in till SÖS.
Mrta och Svante bebisarjpg
Titta bara på raringarna.. Vi hade en smula tuff start. Alla tre gjorde sitt bästa men till slut blev det ett akut kejsarsnitt. Då Märta och Svante föddes nästan 5 veckor tidigt var de lite trötta och behövde tas om hand på neonatalen. Eftersom jag hade varit magsjuk rullades jag upp till BB-avdelningen ensam. Fidde åkte hem och hämtade Vide så att vi fick gosa en stund. Men det svåraste med hela födseln var när de åkte hem och lämnade mig själv medan mina nyfödda bebisar låg ensamma på neonatalen. Klockan 04.30 på morgonen hade det gått tillräckligt med tid och jag kunde äntligen rullas ned till mina barn. Då hade jag bara sett dem som hastigast i operationsrummet. 
Selfie med bebisarnajpg
Trött men stolt mamma! Med tre barn under 2 år gick vi emellanåt på hörntänderna. Så här i efterhand vet jag inte hur vi klarade av det. Men å andra sidan har du inget annat val. Och de är värda varenda sömnlös minut, varenda bajsblöja och varenda nattlig kaskadspya i sängen!
Med alla tre barnen p vensorjpg
Det finns uppsidor också. Man blir stark som en oxe till exempel!


10-årsfirande med hockeytema

Svante och Mrta hockeyjpg
Numera är det  mesta hockey för tvillingarna. Märta är en fantastisk målvakt med killerreflexer och Svante visar tendenser till att bli en grym offensiv back med ett slagskott lika hårt som en häst sparkar. Så givetvis var det inte bara presenterna som hade ett hockeytema. Även tårtan gick i grönt och gult. Det vill säga hemmaklubben Östersunds IKs färger.

Fdelsedagstrta ikjpg
Jag behöver inte sadla om till tårtkreatör vare sig idag eller imorgon. Men den var löjligt god och det är det viktigaste. Om du vill ha receptet på en kladdig, mäktig och superyummy kaka så varsågod.


Kladdigaste kladdkakan med vit chokladfrosting

Den här kakan har jag bakat oräkneliga gånger. Min mormor kallade den för kolatårta. Men jag har valt att kalla den för kladdkaka eftersom det är vad de flesta säger. Jag växte upp på landet långt ifrån en kiosk eller affär. Så snart vi fick sötsug, typ hela tiden, slängde vi ihop en kaka och delade på.

Den här kakan bakar du i en större form så att den ska räcka till cirka 15 - 20 gäster. Om du hellre vill baka den i en vanlig springform halverar du bara receptet.


Kakan:

4 ägg
5 dl socker
1 tsk flingsalt
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
3 dl mjöl
200 gram smör

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna lite. Eftersom jag är lat och ogillar smutsig disk mixar jag allt i kastrullen. Tillsätt de torra ingredienserna först och rör ihop utan att vispa för länge. Knäck i äggen och blanda igen.

Smörj en form som är cirka 30 * 20 cm. Använd kokosflingor som ströbröd. Häll i smeten i formen och grädda längst ner i ugnen tills kakan fortfarande är kladdig men inte rinnig. Ta ut den och låt den svalna ordentligt.
Fdelsedagstrta kladdkakajpg

Vit chokladfrosting

75 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
200 gram färskost
200 gram vit choklad

Blanda smör, florsocker och färskost. Smält chokladen över ett vattenbad och blanda med frostingen. Bred den över kladdkakan.

Fdelsedagstrta kladdkaka med frostingjpg

Logga i marsipan

Eftersom födelsedagsbarnen är all hockey valde jag att göra Östersunds IKs logga i marsipan att dekorera med. Som tur är för mig har klubben en rätt simpel logga. Jag ritade av den på ett bakplåtspapper och klippte ut som en mall. Därefter färgade jag marsipan och skar ut bitarna. Det är inte den snyggaste tårta världen har sett. Men damn den var god!


Fdelsedag malljpg