Knit-along (KAL) - sticka tillsammans

Gillar du att sticka tillsammans? Vågar du ge dig in i en ny stickning utan att veta var det ska leda? I så fall tycker jag att du skall hänga med på en KAL, eller knit-along!

Produkter nyjpg
En knit-along är en slags mysteriestickning där du får en ny del av mönstret eftersom. Det enda du får veta innan är vad du behöver för att vara med. Som exempelvis stickor, garn, antal nystan och färger. Och givetvis även vad det är för något som skall stickas.. En KAL som många älskar och uppskattar är Järbo garns samarbete med mönsterskaparen Maja Karlssons i den årliga Julvanten. Förutom att Maja designar fantastiskt vackra mönster så skapar hon också en gemenskap och en tillhörighet. Många som är ensamma tycker att just julen är extra jobbig och genom Julvanten ges en möjlighet att sticka tillsammans, diskutera mönster och färger, lägga upp bilder och känna sig delaktig. Det är fint tycker jag.
Mid sock
Jag har gjort en KAL tidigare. Då var det en sommarklänning som jag kallade för Sunset Dress. Och jag hade verkligen superkul när jag gjorde den! Eftersom jag har bytt leverantör av hemsidan har den försvunnit från bloggen. Men jag kommer att lägga upp den igen så att du kan ta del av mönstret gratis. 
Sunset dress bakifrnjpg
Den här bilden är tagen en blåsig kväll i Åbo skärgård, precis innan vi packade ihop och lämnade för sommaren. När jag ser den får jag svår längtan efter hav, klippor, martallar och middagar på bryggan.

Men det var då! Nu är det dags för en ny KAL! Och den här gången blir det något mycket mindre än en hel klänning.. Vi stickar vantar tillsammans! Så här i slutet av februari är vårvintern starkt på ingång. Därför är kommande knit along inspirerad av årstiden.
f14fceb5-fdcd-4796-9df9-0693d73fdaf9jpg
Här ser du mitt mönster på Tallvantar, Pine. Vad det blir för motiv på mysteriestickningen? Det får du se snart! Men i väntan på den första delen kan du förbereda dig. Det du behöver är:
  • Strumpstickor storlek 3 mm eller 3,5 mm (beroende på hur hårt du stickar)
  • Garn med stickfasthet 26 maskor = 10 cm (Jag använder Rauma finullgarn)
  • 3 färger (1 nystan av vardera färg)
Välj de färger som du själv tycker om. Men det är bra om de inte ligger allt för nära varandra i nyans eftersom mönstret inte kommer att synas så bra då. Själv kommer jag att välja färger i pastell som för tankarna till vår och takdropp.

Alla kan vara med! Det spelar ingen roll om du är van stickare eller inte. Jag kommer att vara med dig hela vägen och om du kör fast eller stöter på problem behöver du bara höra av dig så skall jag hjälpa dig så gott jag kan. Och förhoppningsvis är vi flera som stickar och kan stötta och skicka glada hejarop till varandra! Om en vecka kör vi kompis!
Not just laziness swimming and soaking up sun we need to fill up on wood too The sauna is warmer and cosier knowing the hours of hard work and sweat behind every piece of wood put in it
Grönt är ju skönt! Kanske det kan passa till vantar..?