Ny design - sticka Roslundsvanten

Vilken fin vecka det har varit sedan jag publicerade texten om Emelie, by Brandén. Jag har fått väldigt mycket fin feedback från så många av er. Tack! Det är särdeles roligt eftersom hela tanken är att få lyfta kvinnliga designers, kreatörer och skapare och jag hoppas att Emelie känner av kärleken lika mycket som jag.

Jag hoppas också att du blev inspirerad av denna fantastiska stickdesigner. För det blev jag! Och kände att det var dags att ge ut fler Beknitted-mönster igen. Det var nämligen länge sedan jag delade med mig. De senaste åren har jag nästan uteslutande designat för produkter som jag stickar och säljer 'ready-to-wear'. Men när jag gjorde Äppelblom KAL och pratade skapande med Emelie kände jag hur lusten att designa mönster för andra att sticka kom tillbaka.
Roslundsvanten rost och gr p stickorjpg
Rost och grått i mitt första par Roslundsvanten.

Roslundsvanten

Därför finns nu mönstret till Roslundsvanten tillgängligt att ladda ned från min Ravelry-store, Beknitted Designs. Roslund var min mormors flicknamn. Och den som hängt med mig ett tag vet att mormor Vera är den som lärde mig att sticka när jag var 6 år. Och hon är också den som inspirerat mig allra mest under åren.

Roslundsvanten rost och gr med lng muddjpg
Roslundsvanten har en extra lång mudd för kalla dagar. 

Blommor och blad

Roslundsvanten har ett vackert storblommigt mönster. Mudden stickas med vridna maskor för en mer definierad resår. Den är dessutom extra lång så att du kan välja att låta den värma längre upp på handleden eller att vika ned kanten.

Mitt första par stickade jag i härliga jordiga färger. Mudden är roströd och vanten ljus- och mörkgrå. Jag tycker att färgerna blev väldigt vackra tillsammans. Under helgen har jag varit med tvillingarna på hockey-cup i Timrå och passade då på att sätta igång ett par Roslundsvantar till. Den här gången valde jag en senapsgul mudd och ett djupt lila blommönster mot en vit bakgrund. Också läckert! Jag hoppas att du gillar dem. Kanske är de perfekta som ett påskprojekt?


Roslundsvanten gul och lila p stickorjpg
Nästa paret ut och kut! Roslundsvanten i senapsgult och lila.