Sticka halvvantar i ull - ny design Pike

Påsken kom och levererade. Vi har haft besök av barnens faster och kusiner och det har varit sköna men aktiva dagar mellan allt ätande. Skidåkning, klättring, löpning på isen och timtals med fotboll. Och fiske såklart.
Pike halvvantar Vide fiskarjpg

Jag är ingen fiskare

Som vegetarian och en lätt överempatisk person har jag ganska svårt för det senare. Men samtidigt vill jag inte överföra mina åsikter och ställningstaganden på mina barn utan låta dem bilda egna. Det vill säga så länge de beter sig som vettiga medmänniskor och inte as. Därför fiskas det. Speciellt gädda. Att jag tycker att det i rådande svåra ekonomiska stunder då matpriserna skenar vore lämpligt med lite matfisk väger tydligen lättare än en fis. Grisgäddor ska det vara, ju större och tyngre desto bättre. Min tröst är att de släpps tillbaka igen. Ner i det sköna svarta och iskalla hålet. På två dagars fiske fick hela 14 gäddor slinka tillbaka ner under isen igen.

Pike halvvantar vid vakjpg

Vide är den som är galnast av dem alla. Hans tålamod med fiskelinor, upptinad, fryst och upptinad igen mört att använda som bete är imponerande. En fiskedag är en dag. Minst. Inget två timmar när det är soligt ute här inte. Så i ett försök att hålla honom varm om händerna stickade jag ett par halvvantar, eller torgvantar, som fungerar även vid napp.

Pike - ny design på Ravelry

Pike halvvantar tre storlekar med dragjpg
Därför finns nu mönstret till Pike halvvantar att klicka hem från Ravelry. Jag har gjort dem i tre storlekar. Barn från ca 10 år, dam och herr. Det garn som jag har använt är Rauma Finullgarn. Men självklart går det fint att ta vilket garn som helst som håller en stickfasthet på 26 m per 10 cm.

Pike halvvante 3 storlekarjpg

Herrvanten är stickad i grått och vitt, dam i rostrött och vitt och Vides barnversion är stickad i grönt och ljusgrått. Om du inte har lust att logga in på Ravelry kan du maila eller ringa mig så skickar jag mönstret.
Hoppas att du gillar Pike!  

Pike halvvantar grnajpg