Vårvinter i Jämtland

Du som bor i södra delarna av landet har förmodligen börjat preppa för vår. Men här i mellersta Norrland har vi vad många kallar för den bästa årstiden; vårvintern. Dagarna är längre, solen värmer när den har lust att visa sig och takdroppet tävlar med alerta fåglar om vem som ger mesta vårkänslorna. Samtidigt är isen fortfarande tjock och snön bitvis djup. Och det sista av det slaget har inte fallit ännu. Vi har allt som är roligt med vintern men i dagsljus och en temperatur som inte försöker döda oss.

Och vårvintern kommer som vanligt precis i sista sekunden. Då vi arma människor ser för erbarmeliga ut. Här i norr liknar vi de krakar till plantor som växer under en stenplatta. Bleka på gränsen till genomskinliga med krökta ryggar av D-vitaminbrist och snöskottning. Precis när vi tror att vi ska tappa vett och sans av mörkret. Då kommer mars och april.
Lpning p isenjpg
Bild från gårdagens 8 km långa löptur på isen. Det kan mycket väl ha varit den bästa jag haft. Kanske inte när det gäller fart, längd eller ork. Jag är inte i någon vidare toppform för att slänga sig med underdrifter. Men att slå känslan av att springa helt ensam på isen med fjällen framför mig blir svårt.

Nygammal design

Som du kanske redan vet har jag samarbetat litegrann tidigare med inrednings- och konceptstudion North Studio. Den drivs av Frida och Sandra  som båda har långa karriärer inom exempelvis interiör, styling, design med sig. Spoiler alert; de är otroligt grymma.

Till ett projekt i Åre har de beställt kuddar. Bland annat har jag gjort en tidigare design i ny färg. Det är mönstret Peak som stickats i senapsgult och oblekt linne. Eftersom Peak är inspirerad av tidiga 1990-talets ski bums tror jag att det kommer att passa in perfekt i Åre. Tänk Bästa svängen - Hökarängen eller säsongare i Alperna 1991.

Peak senapsgul i snnjpg
Läckert i senapsgult. Visst känner du igen känslan av neon, galna grafiska mönster och skarpa former? Jag är bara med på en liten vrå av North Studios projekt. Men konceptet är verkligen svinhäftigt och jag ser fram emot att både få se bilder på resultatet och att visa upp det för dig.

Det kom en snöstorm

Nu kommer det att vara aprilväder fram till juni. Än vår, än vinter, än sommar, än ännu mera vinter. Som jag redan skrivit om kom det ett riktigt styggt väder för någon dag sedan. Precis då kände jag mig tvungen att gå ut och fota min stickning Äppelblom. Såklart. 

Lekstugan med istapparjpg
Schyssta istappar på lekstugan.

ppelblom vantar i snnjpg
Stickningen snöades över så snart jag lagt den på marken. Att blommorna egentligen är blå syns inte på bilden.

Slutet på en KAL är början på en annan

Min knit-along, eller KAL, är över. Om du har hängt med kanske du redan är klar med den sista delen av vantarna Äppelblom?  Jag har haft superkul med att göra dem och jag hoppas att du har haft lika roligt när du har stickat. Därför är jag redan inne i planeringen av nästa KAL! Det är inte helt klart vad det blir ännu. Bara att det kommer att passa vår/sommar/höst. Även denna gång har jag fått en samarbetspartner! Jag kommer inte att avslöja vem än. Men det kommer att bli hur bra som helst.

Tills dess funderar jag på att göra något av de vantar som jag har stickat. Eftersom jag har stickat tre olika färgvarianter av Äppelblom vore det skoj att göra en give away på insta. Så om du är sugen på att lägga vantarna på ett par vantar bör du hålla koll på mina kanaler.