Worldwide shipping! Buy 2 or more linen pillows & get 10% off!
Worldwide shipping! Buy 2 or more linen pillows & get 10% off!
Cart 0

KAL Sunset Dress del 5 från finska skärgården

Design DIY Hållbart Hantverk Hav KAL Made in Sweden Mönster Slow fashion Stickning Sunset Dress

Bland skär och kobbar går livet på ett välbehövligt lågvarv. Dagarna går åt till fiske, bad, svampplockning och matlagning i uteköket i strandbrynet. Kanske var tanken att jobba mer än vad jag har gjort. Kanhända behöver jag pausen. Men jag har åtminstone fortsatt med sommarens knit along. Så här kommer del nummer 5 av KAL Sunset Dress!

Näst sista delen av sommarens KAL! Är du med?

Sunset Dress del 5 - Ärmar

Det är dags att ge din klänning ärmar. Lägg undan stickningen och plocka fram strumpstickor 3 mm och ett nytt nystan mörkgrå. Du ska alltså inte bryta av tråden från själva klänningen.

Lägg upp 90 (96) 102 maskor. Sticka *4 räta, 2 aviga* i 8 varv. Sticka 2 varv rät. Maska av 10 maskor för ärmhålet. Sticka den andra ärmen.

Ta upp klänningen igen. Nu ska du maska av för ärmhålet på den också. Räkna ditt totala antal maskor och dela på 2. Maska av 10 maskor i början på varvet. Fortsätt sticka hälften av maskorna minus 10. Maska av 10 maskor och sticka tills du är tillbaka vid den första avmaskningen.

Sticka på den första ärmen där du har avmaskat för ärmhålet. Fortsätt till den andra sidans avmaskning och sticka på den andra. Fortsätt med slätstickning tills den mörkgrå delen av stickningen är ca 20-25 cm. Du kan också mäta på dig själv genom att hålla upp klänningen. Om den når upp till axeln är den tillräckligt lång.

Det är något magiskt med rundstickning ändå. Från ingenting så dinglar plötsligt ett plagg där.

Nu är vi på upploppet och du kan se hur klänningen tagit form. Nästa gång kommer den sista delen. Snart har du en solnedgångsklänning!

Ha en fortsatt skön sommar där du är! Hälsningar från lusthuset vid havet. :)

Den här platsen är som gjord för stickning. Speciellt när vinden griper tag och får träet att knarra och klaga och havet att ropa.

 


Older Post